ŚRODKI 1221 produkty/ów.
ASHANTI MAX 0,5 L,
skład:
para-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,3%
orto-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,2%
5-nitrogwajakolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,1%
Ziemniak
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:300l/ha
Marchew,pomidor
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:500 /ha
Ogórek, jabłoń, wiśnia ,porzeczna czarna ,malina, truskawka agrest, aronia,Borówka wysoka, Czereśnia ,Gruszka,cukinia
zalecana dawka0,6l/ha
Zalecana ilość wody:500l/ha
Kapusta pekińska,Papryka,Pietruszka,seler
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:500l/ha
KAISHI 5 L,
Ziemniak 2l/ha
Łącznie z zabiegami insektycydowymi lub fungicydowymi
2.Wokresie intensywnego rozwoju części nadziemnej iformowania bulw
Warzywa z siewu 2l/ha
Łącznie z nalistnymi zabiegami herbicydowymi we wczesnych fazach rozwoju
2.W późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury,
Warzywa z rozsady 2l/ha
Po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe
2.W późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury,
Drzewa owocowe 2l/ha
Po okresach wiosennych przymrozków
2.Po czerwcowym opadziezawiązków
3.Po okresach niesprzyjających warunków pogodowych
Zalecana ilość wody 200-1000 l/ha
PROMALIN 0,5 L,
Jabłoń
Zapobieganie ordzawieniu oraz poprawa wielkości i wyglądu owoców
dawka: 0,25-0,75 l/ha
Termin:Pierwszy zabieg wykonać w okresie pomiędzy pełnią kwitnienia a końcem opadania płatków i kontynuować w odstępach co 7-12 dni, do fazy początku opadania owoców (czerwcowe opadanie).
Odstęp między zabiegami: 7-12 dni.
Zalecana ilość wody: 500-1500 l/ha
Zalecane opryskiwanie drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 4
Grusza
Poprawa zawiązywania owoców
dawka: 0,25-0,375 l/ha
Termin: Pierwszy zabieg wykonać na początku kwitnienia gruszy.
Drugi zabieg wykonać od fazy pełni kwitnienia do opadania płatków, z zachowaniem minimum 2 dni odstępu pomiędzy zabiegami. W wypadku wystąpienia uszkodzeń po przymrozku, który wystąpił w czasie kwitnienia (od fazy białego pąka do fazy opadania płatków), środek zastosować w ciągu 24 godzin po.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 2 dni.
Zalecana ilość wody: 500-1500 l/ha
Maksymalna liczba zabiegów: 2
ASHANTI MAX 1 L,
skład:
para-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,3%
orto-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,2%
5-nitrogwajakolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,1%
Ziemniak
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:300l/ha
Marchew,pomidor
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:500 /ha
Ogórek, jabłoń, wiśnia ,porzeczna czarna ,malina, truskawka agrest, aronia,Borówka wysoka, Czereśnia ,Gruszka,cukinia
zalecana dawka0,6l/ha
Zalecana ilość wody:500l/ha
Kapusta pekińska,Papryka,Pietruszka,seler
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:500l/ha
FLIPPER 0,25 L,
Ogranicza straty cieczy roboczej podczas niekorzystnych warunków pogodowych.
Dzięki zdolnościom rozprzestrzeniania się umożliwia dotarcie cieczy roboczej w miejsca nie opryskane bezpośrednio np. spodnie strony liści, wewnętrzne strony zwiniętych liści, miejsca osłonięte oprzędami itp.
Uprawy polowe - Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 50-200 ml/ha.
Uprawy sadownicze i warzywne, uprawy pod osłonami - Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 150-200 ml/ha.
ASHANTI MAX 0,2 L,
skład:
para-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,3%
orto-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,2%
5-nitrogwajakolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,1%
Ziemniak
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:300l/ha
Marchew,pomidor
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:500 /ha
Ogórek, jabłoń, wiśnia ,porzeczna czarna ,malina, truskawka agrest, aronia,Borówka wysoka, Czereśnia ,Gruszka,cukinia
zalecana dawka0,6l/ha
Zalecana ilość wody:500l/ha
Kapusta pekińska,Papryka,Pietruszka,seler
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:500l/ha
REGULEX 10SG 100 g,
Jabłoń
Ograniczanie ordzawienia owoców, utrzymanie jakości owoców - 0,05 kg/ha
Zabiegi wykonywać od fazy pełni kwitnienia do początku fazy opadania owoców. Pierwszy wykonać między fazą pełni kwitnienia (przynajmniej 50% kwiatów jest otwartych), a końcem fazy kwitnienia, w zależności od warunków pogodowych. Przy niskich temperaturach i opadach zabieg wykonać w fazie pełnego kwitnienia, a podczas dobrej pogody zabiegi rozpoczynać w okresie opadania płatków kwiatowych. W przypadku dużego ryzyka ordzawiania (okresy deszczowe, niekorzystna lokalizacja, podatna odmiana), zaleca się stosowanie krótszych odstępów pomiędzy zabiegami.
Grusza Poprawa zawiązywania owoców - 0,075 kg/ha Środek stosować od fazy białego pąka, gdy płatki kwiatów wydłużają się, działki kielicha są lekko otwarte do fazy zasychania kwiatów, gdy większość płatków opada. Najkorzystniej wykonać gdy 20-30% pąków kwiatowych jest jest otwartych. W przypadku późnego przymrozku zabieg wykonać możliwie najszybciej 1 – 2 po.
SUMIN MIEDZIAN 50 WP 15 g,
jabłoń, grusza parch jabłoni, parch gruszy 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
jabłoń, grusza zaraza ogniowa faza kwitnienia: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
wiśnia, czereśnia rak bakteryjny drzew pestkowych faza nabrzmiewania pąków kwiatowych: 30 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
brzoskwinia kędzierzawość liści brzoskwini 1% (10 g środka w 1 l wody)
pomidor (uprawa w gruncie) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
pomidor (uprawa pod osłonami) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 0,3% (30 g środka w 10 l wody) ilość cieczy użytkowej: 15-20 l / 100 m2
fasola szparagowa bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń 30 g w 6-8 l wody / 100 m2
ogórek (uprawa w gruncie) bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy dyniowatych 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
rty
ewr