KAISHI 5 L,
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

KAISHI 5 L,

Ziemniak 2l/ha
Łącznie z zabiegami insektycydowymi lub fungicydowymi
2.Wokresie intensywnego rozwoju części nadziemnej iformowania bulw

Warzywa z siewu 2l/ha
Łącznie z nalistnymi zabiegami herbicydowymi we wczesnych fazach rozwoju
2.W późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury,

Warzywa z rozsady 2l/ha
Po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe
2.W późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury,

Drzewa owocowe 2l/ha
Po okresach wiosennych przymrozków
2.Po czerwcowym opadziezawiązków
3.Po okresach niesprzyjających warunków pogodowych

Zalecana ilość wody 200-1000 l/ha

4.9 42
ASAHI SL 1 L,
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

ASAHI SL 1 L,

skład:
para-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,3%
orto-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,2%
5-nitrogwajakolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,1%

Ziemniak
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:300l/ha

Marchew,pomidor
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:500 /ha

Ogórek, jabłoń, wiśnia ,porzeczna czarna ,malina, truskawka agrest, aronia,Borówka wysoka, Czereśnia ,Gruszka,cukinia
zalecana dawka0,6l/ha
Zalecana ilość wody:500l/ha

Kapusta pekińska,Papryka,Pietruszka,seler
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:500l/ha

4.9 42
PROMALIN 0,5 L,
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

PROMALIN 0,5 L,

Jabłoń
Zapobieganie ordzawieniu oraz poprawa wielkości i wyglądu owoców
dawka: 0,25-0,75 l/ha
Termin:Pierwszy zabieg wykonać w okresie pomiędzy pełnią kwitnienia a końcem opadania płatków i kontynuować w odstępach co 7-12 dni, do fazy początku opadania owoców (czerwcowe opadanie).
Odstęp między zabiegami: 7-12 dni.
Zalecana ilość wody: 500-1500 l/ha
Zalecane opryskiwanie drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 4

Grusza
Poprawa zawiązywania owoców
dawka: 0,25-0,375 l/ha
Termin: Pierwszy zabieg wykonać na początku kwitnienia gruszy.
Drugi zabieg wykonać od fazy pełni kwitnienia do opadania płatków, z zachowaniem minimum 2 dni odstępu pomiędzy zabiegami. W wypadku wystąpienia uszkodzeń po przymrozku, który wystąpił w czasie kwitnienia (od fazy białego pąka do fazy opadania płatków), środek zastosować w ciągu 24 godzin po.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 2 dni.
Zalecana ilość wody: 500-1500 l/ha
Maksymalna liczba zabiegów: 2

4.9 42
T/O PROPLANT 722SL 100 ml,
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

PROPLANT 722SL 100 ml,

Dawkowanie - jak stosować Proplant 722 SL Sumin?
Ógórek, pomidor (pod osłonami, podlewanie) > fytoftoroza, zgorzel zgnilakowa
0,15% (30 ml środka w 20 l wody, zalecana ilość cieczy użytkowej: 12-24 l / 4 m2).
Kapusta, kalafior (pod osłonami, podlewanie) > mączniak rzekomy
0,15% (30 ml środka w 20 l wody, zalecana ilość cieczy użytkowej: 18 l / 3 m2).
Oórek (w uprawie polowej, opryskiwanie) > mączniak rzekomy
30 ml środka w 10-20 l wody / 200 m2.
Cyprysik Lawsona (pod osłonami, podlewanie) > fytoftoroza
0,3% (30 ml środka w 10 l wody, zalecana ilość cieczy użytkowej: 12-24 l na 4 m2).

Zalecenia stosowania Proplant 722 SL Sumin
Przechowywać w temperaturze 0oC - 30oC.
Stosować do oprysku i podlewania.
Środek stosować przemiennie z fungicydami należącymi do innych grup chemicznych, o odmiennym mechanizmie działania.

4.9 42
T/O MIEDZIAN 50 WP 100 g,
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

TWÓJ OGRÓD MIEDZIAN 50 WP 100 g,

jabłoń, grusza parch jabłoni, parch gruszy 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
jabłoń, grusza zaraza ogniowa faza kwitnienia: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
wiśnia, czereśnia rak bakteryjny drzew pestkowych faza nabrzmiewania pąków kwiatowych: 30 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
brzoskwinia kędzierzawość liści brzoskwini 1% (10 g środka w 1 l wody)
pomidor (uprawa w gruncie) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
pomidor (uprawa pod osłonami) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 0,3% (30 g środka w 10 l wody) ilość cieczy użytkowej: 15-20 l / 100 m2
fasola szparagowa bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń 30 g w 6-8 l wody / 100 m2
ogórek (uprawa w gruncie) bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy dyniowatych 25-30 g w 7 l wody / 100 m2

4.9 42