WKŁADY LEPOWE BIAŁE 1 SZT/pułaki          feromonowe/
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

WKŁADY LEPOWE BIAŁE 1 SZT/pułaki...

Duże znaczenie dla skutecznego zwalczania owadów latających ma prawidłowa lokalizacja lamp owadobójczych. Dlatego też należy przestrzegać kilku zasad przy wyborze miejsc lokalizacji urządzeń owadobójczych:
lampy powinny być zainstalowane na wysokości od 2 m do 3,5 m, im niżej tym lepiej, gdyż owady wolą przebywać bliżej posadzki, czyli tam gdzie mogą znaleźć źródło pożywienia,
lampy owadobójcze należy montować z dala od otworów okiennych,
lampy owadobójcze należy montować tak, aby były widoczne z każdego miejsca pomieszczenia oraz by zwracały uwagę owadów wlatujących do obiektu,
należy wybierać miejsca o spokojnym przepływie powietrza,
należy unikać montażu urządzeń w pobliżu innych źródeł światła,
pułapki owadobójcze należy instalować tak, aby były skierowane stroną czołową do miejsca zwalczania,
mając do wyboru lepiej wybrać miejsca cieplejsze o temperaturze otoczenia powyżej 27*C,
lokalizacja lamp owadobójczych powinna być wolna od występujących owadów latających w obiekcie.

4.9 42
PROMALIN 0,5 L,
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

PROMALIN 0,5 L,

Jabłoń
Zapobieganie ordzawieniu oraz poprawa wielkości i wyglądu owoców
dawka: 0,25-0,75 l/ha
Termin:Pierwszy zabieg wykonać w okresie pomiędzy pełnią kwitnienia a końcem opadania płatków i kontynuować w odstępach co 7-12 dni, do fazy początku opadania owoców (czerwcowe opadanie).
Odstęp między zabiegami: 7-12 dni.
Zalecana ilość wody: 500-1500 l/ha
Zalecane opryskiwanie drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 4

Grusza
Poprawa zawiązywania owoców
dawka: 0,25-0,375 l/ha
Termin: Pierwszy zabieg wykonać na początku kwitnienia gruszy.
Drugi zabieg wykonać od fazy pełni kwitnienia do opadania płatków, z zachowaniem minimum 2 dni odstępu pomiędzy zabiegami. W wypadku wystąpienia uszkodzeń po przymrozku, który wystąpił w czasie kwitnienia (od fazy białego pąka do fazy opadania płatków), środek zastosować w ciągu 24 godzin po.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 2 dni.
Zalecana ilość wody: 500-1500 l/ha
Maksymalna liczba zabiegów: 2

4.9 42
ALGAREN TWIN 1 L,
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

ALGAREN TWIN 1 L,

Skład
Węgiel organiczny (C) 14% w/w (16,1% w/v)
Azot organiczny (N) 2% w/w (2,3% w/v)
pH: 5,5 ± 0,5
Materia organiczna z nominalną masą cząsteczkową <50 kDa 50%
pH (w 1% roztworze wodnym) 5,5 ± 0,5 u. pH

DOLISTNIE:
DRZEWA OWOCOWE 250-400 ml/100 l wody 1,5 – 2 l/ha
JAGODOWE 300-400 ml/100 l wody 1,5 – 2 l/ha
WARZYWA POD OSŁONAMI 300-400 ml/100 l wody
WARZYWA W POLU 250-400 ml/100 l wody
ROLNICZE 400-600 ml/100 l wody
ROŚLINY OZDOBNE 150-200 ml/100 l wody

FERTYGACJA: rozpuścić produkt do koncentracji 0,05-0,2%.
MOCZENIE: zanurzyć nasiona/bulwy/korzenie sadzonek w 0,2-0,3% roztworze wodnym przed wysianiem/ wysadzeniem do gruntu.
PRODUKCJA ROZSADY: wykonać 3 zabiegi w kolejnych dawkach 100/200/400 ml/100 l wody, od momentu pojawienia się liści właściwych, w odstępie co 5-7 dni, wykonując ostatni zabieg przed wysadzeniem.

4.9 42
KAISHI 1 L,
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

KAISHI 1 L,

Ziemniak 2l/ha
Łącznie z zabiegami insektycydowymi lub fungicydowymi
2.Wokresie intensywnego rozwoju części nadziemnej iformowania bulw

Warzywa z siewu 2l/ha
Łącznie z nalistnymi zabiegami herbicydowymi we wczesnych fazach rozwoju
2.W późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury,

Warzywa z rozsady 2l/ha
Po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe
2.W późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury,

Drzewa owocowe 2l/ha
Po okresach wiosennych przymrozków
2.Po czerwcowym opadziezawiązków
3.Po okresach niesprzyjających warunków pogodowych

Zalecana ilość wody 200-1000 l/ha

4.9 42
AGROSTYM 480 SL 1L,
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

AGROSTYM 480 SL 1L,

Substancja aktywna Etefon 480 g/l (40,0 %)

1.Pomidor (w gruncie)-przyspieszenie dojrzewania
dawka: 2,5-3,5 l/ha.
Stosować jednorazowo w okresie gdy owoce dojrzałe i dojrzewające tj. czerwone, różowe i zapalone, stanowią 10 - 20%,
a owoce zielone (wyrośnięte) 50 - 65% ogółu owoców na roślinach. Wyższą z zalecanych dawek stosować w temperaturze poniżej 16oC oraz na rośliny o dużej masie liści.
ilość wody: 300-600 l/ha.

2. Wiśnia-ułatwienie mechanicznego zbioru owoców
stężenie: 0,075% (75 ml środka w 100 l wody). 0,75l/1000 l wody
Zalecana ilość cieczy użytkowej: 500 - 700 l/ha.

Okres karencji:
pomidor - 7 DNI,
wiśnia - 10 DNI.

4.9 42
REGULEX 10SG 100 g,
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

REGULEX 10SG 100 g,

Jabłoń
Ograniczanie ordzawienia owoców, utrzymanie jakości owoców - 0,05 kg/ha
Zabiegi wykonywać od fazy pełni kwitnienia do początku fazy opadania owoców. Pierwszy wykonać między fazą pełni kwitnienia (przynajmniej 50% kwiatów jest otwartych), a końcem fazy kwitnienia, w zależności od warunków pogodowych. Przy niskich temperaturach i opadach zabieg wykonać w fazie pełnego kwitnienia, a podczas dobrej pogody zabiegi rozpoczynać w okresie opadania płatków kwiatowych. W przypadku dużego ryzyka ordzawiania (okresy deszczowe, niekorzystna lokalizacja, podatna odmiana), zaleca się stosowanie krótszych odstępów pomiędzy zabiegami.

Grusza Poprawa zawiązywania owoców - 0,075 kg/ha Środek stosować od fazy białego pąka, gdy płatki kwiatów wydłużają się, działki kielicha są lekko otwarte do fazy zasychania kwiatów, gdy większość płatków opada. Najkorzystniej wykonać gdy 20-30% pąków kwiatowych jest jest otwartych. W przypadku późnego przymrozku zabieg wykonać możliwie najszybciej 1 – 2 po.

4.9 42
SUMIN MIEDZIAN 50 WP 15 g,
Szybki Podgląd
Lista Życzeń
Porównaj
Dodaj Do Koszyka

SUMIN MIEDZIAN 50 WP 15 g,

jabłoń, grusza parch jabłoni, parch gruszy 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
jabłoń, grusza zaraza ogniowa faza kwitnienia: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
wiśnia, czereśnia rak bakteryjny drzew pestkowych faza nabrzmiewania pąków kwiatowych: 30 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
brzoskwinia kędzierzawość liści brzoskwini 1% (10 g środka w 1 l wody)
pomidor (uprawa w gruncie) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
pomidor (uprawa pod osłonami) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 0,3% (30 g środka w 10 l wody) ilość cieczy użytkowej: 15-20 l / 100 m2
fasola szparagowa bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń 30 g w 6-8 l wody / 100 m2
ogórek (uprawa w gruncie) bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy dyniowatych 25-30 g w 7 l wody / 100 m2

4.9 42