Filtruj według
Kategorie keyboard_arrow_down
Kategorie
Dostępność keyboard_arrow_down
Dostępność
Marka keyboard_arrow_down
Marka
Cena keyboard_arrow_down
Cena
HOBBY 258 produkty/ów.
SUMIN MIEDZIAN 50 WP 15 g,
jabłoń, grusza parch jabłoni, parch gruszy 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
jabłoń, grusza zaraza ogniowa faza kwitnienia: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
wiśnia, czereśnia rak bakteryjny drzew pestkowych faza nabrzmiewania pąków kwiatowych: 30 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
brzoskwinia kędzierzawość liści brzoskwini 1% (10 g środka w 1 l wody)
pomidor (uprawa w gruncie) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
pomidor (uprawa pod osłonami) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 0,3% (30 g środka w 10 l wody) ilość cieczy użytkowej: 15-20 l / 100 m2
fasola szparagowa bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń 30 g w 6-8 l wody / 100 m2
ogórek (uprawa w gruncie) bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy dyniowatych 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
AMISTAR 250SC 50ML,
Stosowanie
ZIEMNIAK
Alternarioza - 5ml/woda 3-4l/100m2
CEBULA
Szara pleśń, Mączniak rzekomy, Alternarioza - 8ml/woda 7l/100m2
FASOLA SZPARAGOWA
Zgnilizna twardzikowa, Szara pleśń, Antraknoza fasoli - 8ml/woda 7l/100m2
GROCH KONSERWOWY
Mączniak rzekomy, Askochytoza grochu -t 8ml/woda 7l/100m2
KAPUSTA GŁOWIASTA
Szara pleśń, Czerń krzyżowych - 8ml/woda 7l/100m2
KAPUSTA PEKIŃSKA
Szara pleśń, Czerń krzyżowych - 8ml/woda 7l/100m2
KALAFIOR
Czerń krzyżowych - 8ml/woda 7l/100m2
MARCHEW
Mączniak prawdziwy, Alternarioza naci - 8ml/woda 7l/100m2
SAŁATA W UPRAWIE POLOWEJ
Mączniak rzekomy, Mączniak prawdziwy - 8ml/woda 6l/100m2
Zgnilizna Twardzikowa, Szara pleśń - 8ml/woda 6l/100m2
POMIDOR W UPRAWIE POLOWEJ
Alternarioza, Zaraza ziemniaka - 10ml/woda 8l/100m2
SAŁATA W UPRAWIE POD OSŁONAMI
Zgnilizna twardzikowa, Mączniak rzekomy, Mączniak prawdziwy, Szara pleśń - 0,1% (10 ml środka w 10l wody)/woda 6l/100m2
AGRECOL MIEDZIAN 50WP 100 g,
jabłoń, grusza parch jabłoni, parch gruszy 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
jabłoń, grusza zaraza ogniowa faza kwitnienia: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
wiśnia, czereśnia rak bakteryjny drzew pestkowych faza nabrzmiewania pąków kwiatowych: 30 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
brzoskwinia kędzierzawość liści brzoskwini 1% (10 g środka w 1 l wody)
pomidor (uprawa w gruncie) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
pomidor (uprawa pod osłonami) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 0,3% (30 g środka w 10 l wody) ilość cieczy użytkowej: 15-20 l / 100 m2
fasola szparagowa bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń 30 g w 6-8 l wody / 100 m2
ogórek (uprawa w gruncie) bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy dyniowatych 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
T/O KARATE ZEON 050 CS 100 ml,
Zawartość substancji czynnej:
lambda-cyhalotryna (związek z grupy pyretroidów) – 50 g/l (4,81%)
Ziemniak
chrząszcze stonki ziemniaczanej.
Zalecana dawka:0,12 - 0,16 l/ha
Mszyce
Zalecana dawka: 0,16 - 0,2 l/ha
Zalecana ilość wody: 300 – 400 l/ha
Rzepak ozimy
słodyszek rzepakowy
Zalecana dawka:0,12 l/ha
Zalecana ilość wody: 300 l/ha
Kukurydza
omacnica prosowianka.
Zalecana dawka : 0,2 l/ha
mszyce.
Zalecana dawka : 0,1 l/ha
Zalecana ilość wody: 300 - 400 l/ha.
Jabłoń
Mszyca jabłoniowa
Zalecana dawka : 0,15 – 0,2 l/ha
Zalecana ilość wody: 500 - 750 l/ha.
Cebula
wciornastek tytoniowiec
Zalecana dawka : 0,12 l/ha
Zalecana ilość wody: 400 – 500 l/ha
Kapusta głowiasta
gąsienice bielinka kapustnika i rzepnika, mszyca.
Zalecana dawka : 0,12 l/ha
Zalecana ilość wody: 500 - 600 l/ha
(okres karencji)
ziemniak:7 dni,
rzepak ozimy:28 dni
pszenica ozima:28 dni,
jęczmień jary:28 dni,
kukurydza:7 dni,
jabłoń:7 dni,
SYLLIT 65WP 5 g,
parch gruszy i jabłoni - 10 g preparatu na 7 litr wody.
Zapobiegawczo: stosować od fazy pękania pąka do 60 dni przez zbiorem.
Interwencyjnie: środek stosować od 24 godzin po infekcji w przypadku wysokiej temperatury i do 48 godzin w przypadku niskiej temperatury.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie: 4
Odstępy miedzy zabiegami: 7-10 dni
Okres karencji: 60 dni
plamistości liści - 12 g preparatu na 7 litr wody.
Środek stosować od fazy otwarcia pierwszych kwiatów do 2 tygodni przed zbiorem i po zbiorze.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie: 4
Odstępy miedzy zabiegami: 7-10 dni
Okres karencji: 14 dni
kędzierzawość liści brzoskwini - 13 g preparatu na 7 litr wody
Środek stosować nie później niż 75 dni przed zbiorem: od fazy pękania pąka do fazy opadnięcia płatków.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie: 2
Odstępy miedzy zabiegami: 7-10 dni
Okres karencji: 75 dni
STARANE TRAWNIKI 260EW 250ML,
Chwasty wrażliwe: babka lancetowata, babka zwyczajna, gwiazdnica pospolita, koniczyna biała, maruna bezwonna, mniszek pospolity, przytulia czepna, stokrotka pospolita, niezapominajka polna, szczaw tępolistny.
Zawartość substancji czynnych:
fluroksypyr (związek z grupy pochodnych kwasu pirydynokarboksylowego) w postaci estru (fluroksypyr metylu) – 40 g/l (3,66%),
chlopyralid (związek z grupy pochodnych kwasu karboksylowego) w postaci soli monoetanoloaminowej – 20 g/l (1,83%),
MCPA (związek z grupy fenoksykwasów) w postaci soli potasowej – 200 g/l (18,34%)
AGROPAK MIEDZIAN 50WP 50 G
jabłoń, grusza parch jabłoni, parch gruszy 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
jabłoń, grusza zaraza ogniowa faza kwitnienia: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
wiśnia, czereśnia rak bakteryjny drzew pestkowych faza nabrzmiewania pąków kwiatowych: 30 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
brzoskwinia kędzierzawość liści brzoskwini 1% (10 g środka w 1 l wody)
pomidor (uprawa w gruncie) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
pomidor (uprawa pod osłonami) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 0,3% (30 g środka w 10 l wody) ilość cieczy użytkowej: 15-20 l / 100 m2
fasola szparagowa bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń 30 g w 6-8 l wody / 100 m2
ogórek (uprawa w gruncie) bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy dyniowatych 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
AGRECOL MIEDZIAN 50WP 20 g,
jabłoń, grusza parch jabłoni, parch gruszy 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
jabłoń, grusza zaraza ogniowa faza kwitnienia: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
wiśnia, czereśnia rak bakteryjny drzew pestkowych faza nabrzmiewania pąków kwiatowych: 30 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
brzoskwinia kędzierzawość liści brzoskwini 1% (10 g środka w 1 l wody)
pomidor (uprawa w gruncie) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
pomidor (uprawa pod osłonami) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 0,3% (30 g środka w 10 l wody) ilość cieczy użytkowej: 15-20 l / 100 m2
fasola szparagowa bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń 30 g w 6-8 l wody / 100 m2
ogórek (uprawa w gruncie) bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy dyniowatych 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
SUMIN KARATE ZEON 050CS 25 ml,
Zawartość substancji czynnej:
lambda-cyhalotryna (związek z grupy pyretroidów) – 50 g/l (4,81%)
Ziemniak
chrząszcze stonki ziemniaczanej.
Zalecana dawka:0,12 - 0,16 l/ha
Mszyce
Zalecana dawka: 0,16 - 0,2 l/ha
Zalecana ilość wody: 300 – 400 l/ha
Rzepak ozimy
słodyszek rzepakowy
Zalecana dawka:0,12 l/ha
Zalecana ilość wody: 300 l/ha
Kukurydza
omacnica prosowianka.
Zalecana dawka : 0,2 l/ha
mszyce.
Zalecana dawka : 0,1 l/ha
Zalecana ilość wody: 300 - 400 l/ha.
Jabłoń
Mszyca jabłoniowa
Zalecana dawka : 0,15 – 0,2 l/ha
Zalecana ilość wody: 500 - 750 l/ha.
Cebula
wciornastek tytoniowiec
Zalecana dawka : 0,12 l/ha
Zalecana ilość wody: 400 – 500 l/ha
Kapusta głowiasta
gąsienice bielinka kapustnika i rzepnika, mszyca.
Zalecana dawka : 0,12 l/ha
Zalecana ilość wody: 500 - 600 l/ha
(okres karencji)
ziemniak:7 dni,
rzepak ozimy:28 dni
pszenica ozima:28 dni,
jęczmień jary:28 dni,
kukurydza:7 dni,
jabłoń:7 dni,
TWÓJ OGRÓD MIEDZIAN 50 WP 10 g,
jabłoń, grusza parch jabłoni, parch gruszy 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
jabłoń, grusza zaraza ogniowa faza kwitnienia: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
wiśnia, czereśnia rak bakteryjny drzew pestkowych faza nabrzmiewania pąków kwiatowych: 30 g 5-7,5 l wody / 100 m2 faza wzrostu owoców: 15 g 5-7,5 l wody / 100 m2
brzoskwinia kędzierzawość liści brzoskwini 1% (10 g środka w 1 l wody)
pomidor (uprawa w gruncie) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
pomidor (uprawa pod osłonami) bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka 0,3% (30 g środka w 10 l wody) ilość cieczy użytkowej: 15-20 l / 100 m2
fasola szparagowa bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń 30 g w 6-8 l wody / 100 m2
ogórek (uprawa w gruncie) bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy dyniowatych 25-30 g w 7 l wody / 100 m2
T/O KARATE ZEON 050 CS 20 ml,
Zawartość substancji czynnej:
lambda-cyhalotryna (związek z grupy pyretroidów) – 50 g/l (4,81%)
Ziemniak
chrząszcze stonki ziemniaczanej.
Zalecana dawka:0,12 - 0,16 l/ha
Mszyce
Zalecana dawka: 0,16 - 0,2 l/ha
Zalecana ilość wody: 300 – 400 l/ha
Rzepak ozimy
słodyszek rzepakowy
Zalecana dawka:0,12 l/ha
Zalecana ilość wody: 300 l/ha
Kukurydza
omacnica prosowianka.
Zalecana dawka : 0,2 l/ha
mszyce.
Zalecana dawka : 0,1 l/ha
Zalecana ilość wody: 300 - 400 l/ha.
Jabłoń
Mszyca jabłoniowa
Zalecana dawka : 0,15 – 0,2 l/ha
Zalecana ilość wody: 500 - 750 l/ha.
Cebula
wciornastek tytoniowiec
Zalecana dawka : 0,12 l/ha
Zalecana ilość wody: 400 – 500 l/ha
Kapusta głowiasta
gąsienice bielinka kapustnika i rzepnika, mszyca.
Zalecana dawka : 0,12 l/ha
Zalecana ilość wody: 500 - 600 l/ha
(okres karencji)
ziemniak:7 dni,
rzepak ozimy:28 dni
pszenica ozima:28 dni,
jęczmień jary:28 dni,
kukurydza:7 dni,
jabłoń:7 dni,
SUMIN KAPTAN ZAW. 50 WP 50g,
Produkt jest w formie proszku, który przed użyciem należy rozpuścić w wodzie i sporządzić zawiesinę. Przygotowaną cieczą robocza wykonać dokładny oprysk za pomocą opryskiwacza ręcznego lub ciśnieniowego.
Dawka preparatu powinna być dobrana na podstawie konkretnej uprawy oraz zwalczanej choroby. Pełny zakres stosowania i dawkowania dostępny jest w etykiecie dołączonej do opakowania produktu. Poniżej przedstawiamy wybrane zastosowanie dla preparatu Kaptan Zawiesinowy 50 WP.
jabłoń, grusza - parch jabłoni, parch gruszy: 30 g środka w 6 l wody / 100 m2
wiśnia - gorzka zgnilizna wiśni: 30 g środka w 7 l wody / 100 m2
fasola szparagowa - antraknoza fasoli, bakterioza obwódkowa fasoli, szara pleśń: 12 g środka w 7 l wody / 100 m2
Okres karencji:
jabłoń, grusza - 7 dni,
fasola szparagowa, wiśnia - 14 dni
Zalecany termin stosowania: marzec - lipiec
AGRECOL RANDACOL 680 EC 150ML,
Chwasty wrażliwe: chwastnica jednostronna, gwiazdnica pospolita, mniszek pospolity, szarłat szorstki, tasznik pospolity, komosa biała, przetacznik perski, jasnota purpurowa, jasnota różowa.
Chwasty średnio wrażliwe: starzec zwyczajny.
Uwaga! Randacol 680 EC to nie jest środek na chwasty w trawie (na trawniki), ponieważ niszczy wszelkie rośliny, spowoduje uszkodzenie trawnika.
Formą użytkową preparatu na chwasty i mech jest koncentrat do sporządzania emulsji wodnej. Środek przeznaczony jest do stosowania przy użyciu opryskiwaczy ręcznych.
Przed zastosowaniem środka należy obliczyć dawkę potrzebnej cieczy roboczej, zachowując ściśle dawki zalecane w etykiecie. Zawartością opakowania przed wlaniem do zbiornika opryskiwacza wstrząsnąć.
Środek wykazuje najlepsze działanie w temperaturze powyżej 10°C.
NISSORUN STRONG 250SC 5 ML,
Dawkowanie będzie zależało od stopnia zaatakowania przez szkodnika oraz uprawy. Poniżej podajemy uśrednione, orientacyjne dawki. Pełny wykaz znajduje się na etykiecie dołączonej do preparatu przez producenta
jabłoń, grusza, truskawka - 5 ml preparatu na 6-12 litrów wody
pomidor - 5 ml na 4-12 l wody
papryka, ogórek - 5 ml na 6-12 l wody
Okres karencji:
jabłoń, grusza - 28 dni
truskawka, pomidor, papryka, ogórek - 3 dni
W opakowaniu znajduje się 5 ml skoncentrowanego środka, taka ilość wystarczy na sporządzenie maksymalnie 12 litrów roztworu roboczego
rty
ewr