Dawkowanie:
pomidor (up. szklarniowa)
szara pleśń 10 g w 10L wody
czereśnia, wiśnia, śliwa
brunatna zgnilizna drzew pestkowych 6-10 g w 6-15 L wody
grusza, pigwa
szara pleśń, gorzka zgnilizna, mokra zgnilizna, brunatna zgnilizna 7,5-10 g w 3-15 L wody
brunatna zgnilizna drzew pestkowych 6-10 g w 6-15 L wody
morela, brzoskwinia, nektarynka
brunatna zgnilizna drzew pestkowych 6-9 g w 3-15 L wody
jeżyna
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza 8-10 g w 7-10 L wody
porzeczka, borówka, żurawina
szara pleśń, zamieranie pędów, antraknoza 8-10 g w 5-20L wody
winorośl
szara pleśń, zapobieganie infekcjom wtórnych patogenów, nekroza kory winorośli 12 g w 4-10 L wody
groch siewny cukrowy (na strąki)
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, antraknoza, zgorzelowa plamistość, mączniak prawdziwy 8-10 g w 7 L wody
Pietruszka korzeniowa, marchew
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, alternarioza 8 g w 3-10 L wody
rty
ewr