Filtruj według
Kategorie keyboard_arrow_down
Kategorie
Dostępność keyboard_arrow_down
Dostępność
Marka keyboard_arrow_down
Marka
Cena keyboard_arrow_down
Cena
PROFESJONALNE 957 produkty/ów.
PROMALIN 0,5 L,
Jabłoń
Zapobieganie ordzawieniu oraz poprawa wielkości i wyglądu owoców
dawka: 0,25-0,75 l/ha
Termin:Pierwszy zabieg wykonać w okresie pomiędzy pełnią kwitnienia a końcem opadania płatków i kontynuować w odstępach co 7-12 dni, do fazy początku opadania owoców (czerwcowe opadanie).
Odstęp między zabiegami: 7-12 dni.
Zalecana ilość wody: 500-1500 l/ha
Zalecane opryskiwanie drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 4
Grusza
Poprawa zawiązywania owoców
dawka: 0,25-0,375 l/ha
Termin: Pierwszy zabieg wykonać na początku kwitnienia gruszy.
Drugi zabieg wykonać od fazy pełni kwitnienia do opadania płatków, z zachowaniem minimum 2 dni odstępu pomiędzy zabiegami. W wypadku wystąpienia uszkodzeń po przymrozku, który wystąpił w czasie kwitnienia (od fazy białego pąka do fazy opadania płatków), środek zastosować w ciągu 24 godzin po.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 2 dni.
Zalecana ilość wody: 500-1500 l/ha
Maksymalna liczba zabiegów: 2
REGULEX 10SG 100 g,
Jabłoń
Ograniczanie ordzawienia owoców, utrzymanie jakości owoców - 0,05 kg/ha
Zabiegi wykonywać od fazy pełni kwitnienia do początku fazy opadania owoców. Pierwszy wykonać między fazą pełni kwitnienia (przynajmniej 50% kwiatów jest otwartych), a końcem fazy kwitnienia, w zależności od warunków pogodowych. Przy niskich temperaturach i opadach zabieg wykonać w fazie pełnego kwitnienia, a podczas dobrej pogody zabiegi rozpoczynać w okresie opadania płatków kwiatowych. W przypadku dużego ryzyka ordzawiania (okresy deszczowe, niekorzystna lokalizacja, podatna odmiana), zaleca się stosowanie krótszych odstępów pomiędzy zabiegami.
Grusza Poprawa zawiązywania owoców - 0,075 kg/ha Środek stosować od fazy białego pąka, gdy płatki kwiatów wydłużają się, działki kielicha są lekko otwarte do fazy zasychania kwiatów, gdy większość płatków opada. Najkorzystniej wykonać gdy 20-30% pąków kwiatowych jest jest otwartych. W przypadku późnego przymrozku zabieg wykonać możliwie najszybciej 1 – 2 po.
ALGAREN TWIN 1 L,
Skład
Węgiel organiczny (C) 14% w/w (16,1% w/v)
Azot organiczny (N) 2% w/w (2,3% w/v)
pH: 5,5 ± 0,5
Materia organiczna z nominalną masą cząsteczkową <50 kDa 50%
pH (w 1% roztworze wodnym) 5,5 ± 0,5 u. pH
DOLISTNIE:
DRZEWA OWOCOWE 250-400 ml/100 l wody 1,5 – 2 l/ha
JAGODOWE 300-400 ml/100 l wody 1,5 – 2 l/ha
WARZYWA POD OSŁONAMI 300-400 ml/100 l wody
WARZYWA W POLU 250-400 ml/100 l wody
ROLNICZE 400-600 ml/100 l wody
ROŚLINY OZDOBNE 150-200 ml/100 l wody
FERTYGACJA: rozpuścić produkt do koncentracji 0,05-0,2%.
MOCZENIE: zanurzyć nasiona/bulwy/korzenie sadzonek w 0,2-0,3% roztworze wodnym przed wysianiem/ wysadzeniem do gruntu.
PRODUKCJA ROZSADY: wykonać 3 zabiegi w kolejnych dawkach 100/200/400 ml/100 l wody, od momentu pojawienia się liści właściwych, w odstępie co 5-7 dni, wykonując ostatni zabieg przed wysadzeniem.
KAISHI 1 L,
Ziemniak 2l/ha
Łącznie z zabiegami insektycydowymi lub fungicydowymi
2.Wokresie intensywnego rozwoju części nadziemnej iformowania bulw
Warzywa z siewu 2l/ha
Łącznie z nalistnymi zabiegami herbicydowymi we wczesnych fazach rozwoju
2.W późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury,
Warzywa z rozsady 2l/ha
Po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe
2.W późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury,
Drzewa owocowe 2l/ha
Po okresach wiosennych przymrozków
2.Po czerwcowym opadziezawiązków
3.Po okresach niesprzyjających warunków pogodowych
Zalecana ilość wody 200-1000 l/ha
ASHANTI MAX 1 L,
skład:
para-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,3%
orto-nitrofenolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,2%
5-nitrogwajakolan sodu (związek z grupy pochodnych nitrofenoli) - 0,1%
Ziemniak
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:300l/ha
Marchew,pomidor
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:500 /ha
Ogórek, jabłoń, wiśnia ,porzeczna czarna ,malina, truskawka agrest, aronia,Borówka wysoka, Czereśnia ,Gruszka,cukinia
zalecana dawka0,6l/ha
Zalecana ilość wody:500l/ha
Kapusta pekińska,Papryka,Pietruszka,seler
zalecana dawka 0,5l/ha
Zalecana ilość wody:500l/ha
rty
ewr