Filtruj według
Kategorie keyboard_arrow_down
Kategorie
Dostępność keyboard_arrow_down
Dostępność
Marka keyboard_arrow_down
Marka
Cena keyboard_arrow_down
Cena
PROFESJONALNE 834 produkty/ów.
POMONIT 0,5L
Zawartość substancji biologicznie czynnej:
kwas 1-naftylooctowy (związek z grupy kwasów aromatycznych) w postaci soli z trójetanoloaminą - 50 g w 1 litrze środka.
Przerzedzanie zawiązków
Zalecane stężenie: 0,04% (40 ml środka w 100 l wody) stosować preparat do opryskiwania po przekwitnięciu drzew.Zalecana ilość wody: 1000l - 1500/ha
Zapobieganie przedwczesnemu opadaniu zawiązków 0,04% (40 ml środka w 100 l wody).
Termin stosowania środka: preparat stosować 10 dni przed planowanymi zbiorami owoców,
wskazane wczesnym rankiem, przy ciepłej pogodzie. Jężeli zbiory opóźnią się czynności zabiegowe powtórzyć.
Zalecana ilość wody: 1500 l/ha.
Przyspieszenie zbiorów oraz poprawa wybarwienia jabłek
0,04% (40 ml środka w 100 l wody) + Agrostym 480 SL 0,12% (120 ml środka w 100 l wody).
Termin stosowania środka:opryskiwać na tydzień do 10 dni przed planowanymi zbiorami jabłek.
Zalecana ilość wody: 500-700 l/ha.
Okres karencji : 7 dni.
BISTERAN 1 KG,
Skład:
nadtlenek wodoru - 35-50%.
Dawka ogólna
Stężenie do oprysku: od 0,05- 0,2 %, tj. 50- 200 ml/100 l wody,
0,5 - 1 l środka na hektar w ilości wody: 500 - 1000 l/ha
Po wystąpieniu czynników stresujących: Niezwłoczne opryskiwanie uszkodzonych roślin środkiem w stężeniu 0,2% (200 ml / 100 l wody).
Zabieg powtórzyć po 2-3 dniach środkiem w stężeniu 0,1% a następnie po 5 dniach środkiem w stężeniu 0,1%.
GIBB PLUS 11SL 1 L,
UWAGA WAŻNE:
1.Podczas wykonywania zabiegów temperatura powietrza powinna przekraczać 16oC.
Okres karencji:
nie dotyczy.
KINACTIV FRUIT 1 L,
Kinactiv Fruit doskonale sprawdzi się w przypadku uprawy warzyw – pomidora, papryki, ogórka czy oberżyny. Zastosowany w fazie rozwoju owoców oraz tuż przed ich dojrzewaniem nie tylko pozytywnie wpływa na zwiększenie ich wielkości, ale także na poprawę wybarwienia. Ponadto wydłuża ich zdolność do pozostawania w obrocie handlowym i konsumpcji.
KINACTIV wpływa na żywotność pyłku, owoce nie drobnieją pod koniec zbiorów, wydłuża okres trwałości po zbiorczej owoców.
Skład
ekstrakt z alg (% W/W – 9.0, % W/V – 11)
wolne l-aminokwasy pochodzenia roślinnego (% W/W – 6,0, % W/V – 7,5)
azot (n) (% W/W – 3,0, % W/V – 4,0)
pięciotlenek fosforu (p2o5) (% W/W – 5,0, % W/V – 6,25)
kinactiv initial (% W/W – 5,0, % W/V – 6,25)
molibden (mo) (% W/W – 4,0, % W/V – 5,0)
drzewa owocowe 3 l / 200 - 1000 l wody / ha
Rośliny jagodowe:(porzeczka, malina, jeżyna, borówka, truskawka, winorośl- 3 l / 200 - 1000 l wody / ha
warzywa ( pomiror, ogórek, papryka) 2-3 l / 200 - 1000 l wody / ha
rty
ewr