DOLISTNE I FERTYGACJI 140 produkty/ów.
FLOROWIT AGRO CYNKO-BOR 4 KG,
Drzewa zaiarnkowe i pestkowe:
- jesienią: 2-3 razy co 10-14 dni po zbiorach przed opadnięciem liści
- wiosną: 1 raz w fazie pękania pąków
- jeden raz w fazie zielonego pąka
Dawka 4 kg/ha
Truskawka:
- jesienią: 2 razy co 10-14 dni po zbiorze
- wiosną: 1 raz przed rozpoczęciem kwitnienia
Dawka 4kg/ha
Porzeczka:
- jesienią: 2 razy co 10-14 dni po zbiorze przed opadnięciem liści
- wiosną: 1 raz po całkowitym rozwinięciu liści
Dawka 4kg/ha
Malina:
- jesienią: 2 razy co 10-14 dni po zbiorze przed opadnięciem liści
- wiosną: 1 raz po całkowitym rozwinięciu pierwszych liści
Dawka 4kg/ha
Borówka amerykańska:
- jesienią: 1 raz przed naturalnym opadaniem liści
- wiosną: 1 raz w okresie pierwszych liści, na początku
Dawka 4kg/ha
Kukurydza:
- 3 razy: 1 raz w fazie 4-6 liści, następnie co 10-14 dni
Dawka 2kg/ha
Ziemniak:
- 3 razy: 1 raz 3 tygodnie po wschodach, następnie co 14 dni
Dawka 2kg/ha
EKOLIST WAPNIOWY MIKRO 5L
N MgO CaO B Cu Fe Mn Mo Zn
%m/m 8,00 2,00 13,90 0,020 0,030 0,020 0,010 0,001 0,030
g/l 115,20 28,80 200,20 0,290 0,430 0,290 0,140 0,010 0,430
Jabłoń Od fazy orzecha laskowego, co 10-14 dni do 2 tyg. przed zbiorem: Ilość oprysków należy dostosować do wymagań odmianowych i planowanego czasu przechowywania. Niższe dawki nawozu stosować we wczesnych fazach wzrostu drzew, wyższe w późniejszych. 3-8
Truskawka Od zakończenia kwitnienia, co 7-10 dni 3-5
Ogórek 2-3 tyg. po rozsadzeniu 1-3
Od momentu zawiązywania się owoców, co 5-10 dni 1-3
W uprawach pod osłonami 0,5-1 l na 100 l cieczy
Kapusta 2 tyg. po rozsadzeniu 3-5
Od momentu zawiązywania główek, co 2 tyg. 3-5
Krzewy owocowe Od zakończenia kwitnienia, co 7-10 dni 3-4
Fertygacja -0,02-1 l nawozu na 100 l cieczy
Podlewanie -0,5-1 l nawozu na 100 l cieczy
Ilość cieczy użytkowej [l/ha]: 400-1000 –sady, 200-300
BORMAX TURBO 1L,
Zboża 0,15–0,4 l/ha
Rzepak, słonecznik, len, ziemniak, burak cukrowy 0,8–1,2 l/ha
Kukurydza soja 0,4–1,2 l/ha
Groch, fasola, bób łubin, mak, bobik 0,4–1,2 l/ha
Jabłoń grusza, czereśnia wiśnia, śliwa, brzoskwinia, morela 0,8–1,2 l/ha
Agrest, malina, porzeczka, borówka amerykańska, winorośl, truskawka 0,4–1,2 l/ha
Pomidor, papryka, bakłażan, ogóek, dynia, kabaczek, cebula, kapusta głowiasta (biała, czerwona) włoska, pekińska, kalafior 0,4–1,2 l/ha
Rozsada kapustnych podlewanie roztwór 0,05–0,1% opryskiwanie roztwór 0,25–0,3%
HASCON M10 AD 1 L,
Uwaga: Produkt nie wpływa negatywnie na jakość i zdolność przechowalniczą – nie dotyczy zastosowania w jednorazowej dawce 12-15L, 3 tygodnie przed zbiorem.
Zakres pH, który gwarantuje stabilność roztworu waha się w przedziale 4 – 7,3.
• Specjalna formuła fosforu i potasu z mikroelementami
• Poprawia jakość owoców
• Sprzyja rozwojowi roślin pobudzając procesy życiowe
• Poprawia parametry jakościowe plonu
• Uruchamia naturalną odporność roślin dzięki procesowi lignifikacji tkanek
• Produkt powstał w procesie reakcji
DRZEWA ZIARNKOWE 4 – 5 l/ha
DRZEWA PESTKOWE 3 l/ha
JAGODOWE 2 – 4 l/ha
WARZYWA POD OSŁONAMI (Papryka, Pomidor) 1 – 2 l/ 100 l wody
WARZYWA KAPUSTNE 2- 3 l/ha
WARZYWA KORZENIOWE 2- 3 l/ha
ROŚLINY OZDOBNE 150 – 250 ml/100 l wody 1 – 1,5 l/ha Przez cały cykl uprawy.
SZKÓŁKI 500 ml/100 l wody Na zdrewnienie pędów.
XSTRESS 1L
Pomidor polowy - zbiór ręczny, warzywa pod osłonami ( pomidor, ogórek, papryka itd. ), brokuł latem, brokuł jesienią, kalafior, malina w polu, drzewa ziarnkowe, drzewa pestkowe
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 1,5 l/ha.
Termin stosowania:
Pomidor polowy - zbiór ręczny - na trzy dni przed pierwszymi zbiorami.
Warzywa pod osłonami ( pomidor, ogórek, papryka itd. ) - 3-5 dni przed zbiorem.
Brokuł latem - gdy pierwsze róże mają wielkość 5-6 cm.
Brokuł jesienią - gdy pierwsze róże mają wielkość 5-6 cm.
Kalafior - gdy pierwsze róże mają wielkość 7 cm.
Malina w polu - 3-4 dni przed pierwszymi zbiorami.
Drzewa ziarnkowe - 10-14 dni przed zbiorem.
Drzewa pestkowe - 10-14 dni przed zbiorem.
Truskawki, maliny
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 1 l/ha.
Termin stosowania:
Truskawki - 5-7 dni przed zbiorem.
Maliny pod osłonami - 3-4 dni przed pierwszym zbiorem.
Borówka amerykańska- 3-4 dni przed kazdym zbiorem.
HUMUS ACTIVE 5 L
Zawarta w produkcie bogata mikroflora bakteryjna, w tym między innymi:
bakterie fosforowe – udostępniają fosfor z form osadowych,
bakterie azotobacter – wiążą i udostępniają roślinom azot atmosferyczny,
bakterie celulolityczne- specjalizują się w rozkładzie materii organicznej,
bakterie z rodzaju Bacillus – wytwarzają naturalne enzymy stymulujące wzrost roślin i ograniczają występowanie chorób odglebowych.
55% kwasy humusowe
Pozytywna mikroflora bakteryjna
Minerały ilaste;
Dobroczynne grzyby
Naturalne białka i aminokwasy
Substancje i enzymy stymulujące wzrost
makro i mikroelementy: N 0,02%(m/m), PO5 0,30%(m/m), potas
KaO 0,55% (m/m), MgO 0,05%(m/m) CaO 0,30%
Uprawy konwencjonalne i zintegrowane-dawka: 20l w 400l wody.
Liczba zabiegów: 2 zabiegi.
Uprawy ekologiczne
Doglebowo:dawka : 20l w 400l wody.
Liczba zabiegów: 2 zabiegi.
Termin stosowania:
Dolistnie:
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 5l w 200l wody.
DROPFERT 9-10-36+MICRO 25 KG,
Fertygacja w podłożach inertnych i podłożu kokosowym oraz uprawy hydroponiczne
(pożywka podawana w sposób ciągły lub wielokrotnie w ciągu doby).
Dawkę nawozu DROPFERT® 9/10/36 wyliczyć na podstawie bilansu potasu w pożywce.
Fertygacja w podłożach organicznych i w gruncie
(pożywka podawana okresowo – wielokrotnie w okresie wegetacji roślin).
DROPFERT® 9/10/36 stosować w postaci roztworu wodnego o stężeniu 0,03–0,2% (0,3–2,0 kg nawozu w 1000 litrach pożywki gotowej do użytku). Stosując DROPFERT®??????? 9/10/36 w pożywce wraz z innymi nawozami nie należy przekraczać łącznego stężenia 0,2% wszystkich składników w dawkowanej pożywce. Przygotowując roztwory stężone, dawkę nawozu proporcjonalnie zwiększyć.
Roztwory stężone nawozów DROPFERT®??????? sporządzać w innym zbiorniku niż roztwór stężony saletry wapniowej.
MARAL NPK 6-5-5-1ZN 5 L,
jabłoń,grusza - nawożenie dolistne 1-2 l/ha Stosować po wytworzeniu pąków kwiatowych, w pełni kwitnienia, w fazie opadania płatków – wzrostu zawiązków, w fazie wzrostu owoców 500-1000L wody
wiśnia ,czereśnia,śliwka truskawka,malina,borówka - nawożenie dolistne 0,75-1,5 l/ha Stosować przed kwitnieniem, w pelni kwitnienia, bezpośrednio po kwitnieniu, w fazie wzrostu owoców. 500-1000l wody
ziemniak - 0,75-1,5 l/ha Stosować po wytworzeniu pokroju krzaka, następnie 1-2 zabiegi co 10-14 dni. 300 l wody
pomidor papryka,ogórek- nawożenie dolistne 0,75-1,5 l/ha Stosować po wytworzeniu pąków kwiatowych, w pełni kwitnienia, pod koniec kwitnienia na pierwszych pędach.- 500 l wody
pozostałe warzywa - nawożenie dolistne 0,75-1,5 l/ha 2-3 zabiegi co 10-14 dni w okresie intensywnego wzrostu. 500 l wody
fertygacja warzyw i upraw sadowniczych- 2-3 l/ha 1-3 razy w sezonie w okresie intensywnego wzrostu
Rzepak ozimy nawożenie dolistne 0,75-1,5 l/ha 200 l wody
BARRIER 1 L
Jabłoń, grusza
Dawkowanie: 1-2l/ha powtarzać co 7 dni
Pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji.
Kolejne przed i po kwitnieniu, w czasie dojrzewania owoców oraz przed zbiorami.
Wiśnia, czereśnia, śliwa
Dawkowanie: 1-2l/ha powtarzać co 7 dni.
Pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji.
Kolejne przed i po kwitnieniu, w czasie dojrzewania owoców oraz przed zbiorami.
Truskawka, malina, jeżyna
Dawkowanie: 1-2l/ha powtarzać co 7 dni.
Zabiegi wykonywać w czasie intensywnego przyrostu liści i pędów, w czasie kwitnienia, w okresie dojrzewania i wzrostu owoców oraz przed i w trakcie zbioru owoców.
Borówka, porzeczka
Dawkowanie: 1-2l/ha powtarzać co 7 dni.
Zabiegi wykonywać w czasie intensywnego przyrostu liści i pędów, w czasie kwitnienia, w okresie dojrzewania i wzrostu owoców oraz przed i w trakcie zbioru owoców.
rty
ewr