DOLISTNE I FERTYGACJI 140 produkty/ów.
EKOLIST WAPNIOWY MIKRO 5 L
N MgO CaO B Cu Fe Mn Mo Zn
%m/m 8,00 2,00 13,90 0,020 0,030 0,020 0,010 0,001 0,030
g/l 115,20 28,80 200,20 0,290 0,430 0,290 0,140 0,010 0,430
Jabłoń Od fazy orzecha laskowego, co 10-14 dni do 2 tyg. przed zbiorem: Ilość oprysków należy dostosować do wymagań odmianowych i planowanego czasu przechowywania. Niższe dawki nawozu stosować we wczesnych fazach wzrostu drzew, wyższe w późniejszych. 3-8
Truskawka Od zakończenia kwitnienia, co 7-10 dni 3-5
Ogórek 2-3 tyg. po rozsadzeniu 1-3
Od momentu zawiązywania się owoców, co 5-10 dni 1-3
W uprawach pod osłonami 0,5-1 l na 100 l cieczy
Kapusta 2 tyg. po rozsadzeniu 3-5
Od momentu zawiązywania główek, co 2 tyg. 3-5
Krzewy owocowe Od zakończenia kwitnienia, co 7-10 dni 3-4
Fertygacja -0,02-1 l nawozu na 100 l cieczy
Podlewanie -0,5-1 l nawozu na 100 l cieczy
Ilość cieczy użytkowej [l/ha]: 400-1000 –sady, 200-300
FLOROVIT AGRO CYNKO-BOR 4 KG
Drzewa zaiarnkowe i pestkowe:
- jesienią: 2-3 razy co 10-14 dni po zbiorach przed opadnięciem liści
- wiosną: 1 raz w fazie pękania pąków
- jeden raz w fazie zielonego pąka
Dawka 4 kg/ha
Truskawka:
- jesienią: 2 razy co 10-14 dni po zbiorze
- wiosną: 1 raz przed rozpoczęciem kwitnienia
Dawka 4kg/ha
Porzeczka:
- jesienią: 2 razy co 10-14 dni po zbiorze przed opadnięciem liści
- wiosną: 1 raz po całkowitym rozwinięciu liści
Dawka 4kg/ha
Malina:
- jesienią: 2 razy co 10-14 dni po zbiorze przed opadnięciem liści
- wiosną: 1 raz po całkowitym rozwinięciu pierwszych liści
Dawka 4kg/ha
Borówka amerykańska:
- jesienią: 1 raz przed naturalnym opadaniem liści
- wiosną: 1 raz w okresie pierwszych liści, na początku
Dawka 4kg/ha
Kukurydza:
- 3 razy: 1 raz w fazie 4-6 liści, następnie co 10-14 dni
Dawka 2kg/ha
Ziemniak:
- 3 razy: 1 raz 3 tygodnie po wschodach, następnie co 14 dni
Dawka 2kg/ha
XSTRESS 1 L
Pomidor polowy - zbiór ręczny, warzywa pod osłonami ( pomidor, ogórek, papryka itd. ), brokuł latem, brokuł jesienią, kalafior, malina w polu, drzewa ziarnkowe, drzewa pestkowe
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 1,5 l/ha.
Termin stosowania:
Pomidor polowy - zbiór ręczny - na trzy dni przed pierwszymi zbiorami.
Warzywa pod osłonami ( pomidor, ogórek, papryka itd. ) - 3-5 dni przed zbiorem.
Brokuł latem - gdy pierwsze róże mają wielkość 5-6 cm.
Brokuł jesienią - gdy pierwsze róże mają wielkość 5-6 cm.
Kalafior - gdy pierwsze róże mają wielkość 7 cm.
Malina w polu - 3-4 dni przed pierwszymi zbiorami.
Drzewa ziarnkowe - 10-14 dni przed zbiorem.
Drzewa pestkowe - 10-14 dni przed zbiorem.
Truskawki, maliny
Maksymalna/zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 1 l/ha.
Termin stosowania:
Truskawki - 5-7 dni przed zbiorem.
Maliny pod osłonami - 3-4 dni przed pierwszym zbiorem.
Borówka amerykańska- 3-4 dni przed kazdym zbiorem.
HASCON M10 AD 1 L
Uwaga: Produkt nie wpływa negatywnie na jakość i zdolność przechowalniczą – nie dotyczy zastosowania w jednorazowej dawce 12-15L, 3 tygodnie przed zbiorem.
Zakres pH, który gwarantuje stabilność roztworu waha się w przedziale 4 – 7,3.
• Specjalna formuła fosforu i potasu z mikroelementami
• Poprawia jakość owoców
• Sprzyja rozwojowi roślin pobudzając procesy życiowe
• Poprawia parametry jakościowe plonu
• Uruchamia naturalną odporność roślin dzięki procesowi lignifikacji tkanek
• Produkt powstał w procesie reakcji
DRZEWA ZIARNKOWE 4 – 5 l/ha
DRZEWA PESTKOWE 3 l/ha
JAGODOWE 2 – 4 l/ha
WARZYWA POD OSŁONAMI (Papryka, Pomidor) 1 – 2 l/ 100 l wody
WARZYWA KAPUSTNE 2- 3 l/ha
WARZYWA KORZENIOWE 2- 3 l/ha
ROŚLINY OZDOBNE 150 – 250 ml/100 l wody 1 – 1,5 l/ha Przez cały cykl uprawy.
SZKÓŁKI 500 ml/100 l wody Na zdrewnienie pędów.
HUMUS ACTIVE 5 L
Zawarta w produkcie bogata mikroflora bakteryjna, w tym między innymi:
bakterie fosforowe – udostępniają fosfor z form osadowych,
bakterie azotobacter – wiążą i udostępniają roślinom azot atmosferyczny,
bakterie celulolityczne- specjalizują się w rozkładzie materii organicznej,
bakterie z rodzaju Bacillus – wytwarzają naturalne enzymy stymulujące wzrost roślin i ograniczają występowanie chorób odglebowych.
55% kwasy humusowe
Pozytywna mikroflora bakteryjna
Minerały ilaste;
Dobroczynne grzyby
Naturalne białka i aminokwasy
Substancje i enzymy stymulujące wzrost
makro i mikroelementy: N 0,02%(m/m), PO5 0,30%(m/m), potas
KaO 0,55% (m/m), MgO 0,05%(m/m) CaO 0,30%
Uprawy konwencjonalne i zintegrowane-dawka: 20l w 400l wody.
Liczba zabiegów: 2 zabiegi.
Uprawy ekologiczne
Doglebowo:dawka : 20l w 400l wody.
Liczba zabiegów: 2 zabiegi.
Termin stosowania:
Dolistnie:
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 5l w 200l wody.
DROPFERT 9-10-36+MICRO 25 KG
Fertygacja w podłożach inertnych i podłożu kokosowym oraz uprawy hydroponiczne
(pożywka podawana w sposób ciągły lub wielokrotnie w ciągu doby).
Dawkę nawozu DROPFERT® 9/10/36 wyliczyć na podstawie bilansu potasu w pożywce.
Fertygacja w podłożach organicznych i w gruncie
(pożywka podawana okresowo – wielokrotnie w okresie wegetacji roślin).
DROPFERT® 9/10/36 stosować w postaci roztworu wodnego o stężeniu 0,03–0,2% (0,3–2,0 kg nawozu w 1000 litrach pożywki gotowej do użytku). Stosując DROPFERT®??????? 9/10/36 w pożywce wraz z innymi nawozami nie należy przekraczać łącznego stężenia 0,2% wszystkich składników w dawkowanej pożywce. Przygotowując roztwory stężone, dawkę nawozu proporcjonalnie zwiększyć.
Roztwory stężone nawozów DROPFERT®??????? sporządzać w innym zbiorniku niż roztwór stężony saletry wapniowej.
FOLIQ AMICAL 5 L
Poprawienie zdolności przechowalniczej owoców i warzyw
Zabezpieczenie owoców przed gorzką plamistością podskórną raz szklistością miąższu u jabłoni, tipburn w uprawie kapusty pekińskiej oraz suchej zgnilizny owoców w uprawie pomidorów
Podniesienie odporności na choroby grzybowe
Skutecznie zapobiega pękaniu owoców pestkowych (wiśni
Zwiększenie jędrności owocówe, czereśnie)
Poprawienie zdolności przechowalniczej owoców i warzyw
Jabłonie Wiśnie śliwy 3-5 l/ha.
Termin stosowania:wzrost owoców i zawiązków 1–2 tyg przed zbiorem co 7 dni
czereśnie, Truskawki - 3-5l-ha
Drzewa pestkowe - od początku zawiązywania owoców, co 14 dni.
Truskawki - od zawiązywania owoców, co 14 dni.
Ilość zabiegów: 2-3.
ilość wody 600 l/ha.
rty
ewr